Децата от Компютърна школа Вале” призьори на международен конкурс
Децата от Компютърна школа Вале” призьори на международен конкурс / netinfo

Възпитаниците на компютърна школа "Вале” при ОНЧ "Заря-1858” година участваха през уикенда до, Република Македония на Международния конкурс за компютърна рисунка „Заедно растем” от ООУ „Райко Жинзифов”, посветен на 28 септември Дена на босненците в Републиката. Форумът се проведе в македонския град Велес. На него са били представени 600 творби от Македония и 500 творби на деца от България, Румъния, Чехия, Словакия, Хърватия и др. Децата от школа „Вале” заеха призовите места сред децата от чужбина, споделиха от Школата.

ЛАУРЕАТИТЕ:

Ана-Мария Василева на 5 години във възраст 5-8 години зае първите три места със своите 3 рисунки-първо,второ и трето място.

Виктор Атанасов – 11 години – Първо място във възраст 9-11г.
Бончо Янев – 11 години – Второ място възраст 9-11г.
Вяра Казакова – 9 години – Трето място - възраст 9-11г.

Петя Живкова – 12г. - Първо място във възраст 12-14г.
Гюнер Али- 12 г. - Второ място във възраст 12-14г
Сезер Сами – 12г. Трето място във възраст 12-14г.

Провела се е работна среща със зам.-министъра на образованието на Република Македония Снежана Янкуловска, директора на ООУ „Райко Жинзифов” Рамо Биберовик и организатора на конкурса Лили Арсова, на която е присъствала и ръководителката на Компютърна школа „Вале” Людмила Стайкова. На срещата Снежана Янкуловска е предложила да се организира и осъществи съвместен проект между ООУ „Райко Жинзифов”, ОНЧ „Заря-1858” и Компютърна школа „Вале” в областта на дигиталната графика и живопис.