/ БТА
Проектът „Книжно лято – букви, думи и знаци“ на Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“ – Габрово преминава към следващата си фаза, съобщи пред БТА директорът на библиотеката Савина Цонева. 

Проектът е съфинансиран от програма „Култура“ на община Габрово. Целта му е по време на ваканцията децата да се запознаят със старопечатни текстове, калиграфия и краснопис, като това занимание бъде тяхно лятно обучение.

БТА

Беше отворено арт-ателие на открито „Магията на буквите в шевица“, по време на което деца избродираха български шевици, комбинирайки ги с различни образци от букви.

По време на проекта желаещите деца и младежи ще се запознаят с интересни начини за изписване на буквите от българската азбука чрез различни ателиета, игри, арт техники, литературни четения, демонстрация на калиграфия и др.

БТА

По думите на Савина Цонева този проект има широка социална насоченост, целевите групи са с голям възрастов диапазон, а участниците са деца, ученици, младежи и доброволци. Заниманията са достъпни не само за деца, но и за техните братя и сестри, приятели, близки от семейството, дори и учителите им.

БТА

Инициативата започва в началота на юли с художествено ателие по краснопис в парка до библиотеката, последвано от литературно четене под наслов “Силата на писменото слово“ и ателие на открито за рисуване на букви.
БТА