Даниела Василева
Даниела Василева / ОбС-Дряново

БСП – Габрово поиска Даниела Василева, директор дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово, незабавно да подаде оставка и да бъде освободена от длъжност. Мотивът за искането на левицата е скандалният случай на насилие и тормоз в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ в Габрово.

От ГЕРБ призоваха: Случаят с насилието над деца в габровския център да не се политизира

Това стана по време на редовно заседание на Общински съвет – Габрово. Пред местния парламент Николай Григоров, общински съветник от БСП, открито заяви, че трябва да се поеме отговорност за случилото се, визирайки общински служители, пряко отговарящи за Центъра „Хризантема“.

Според него, ако кметът на Габрово Таня Христова иска да покаже, че има желание да се справи с проблема, трябва да се разграничи от своите подчинени и да поиска оставките освен на директора дирекция „Образование и социални дейности“ Даниела Василева и тази на заместник – кмета Нела Рачевиц, отговаряща за ресор „Социално – икономическо развитие“.

Братованова смята, че насилието над деца в габровските центрове не е било еднократно

„Настояваме категорично за поемане на отговорност, чрез незабавна оставка на пряко отговорните за този скандален случай служители на Община Габрово, от горе до долу по йерархията, така както е по структура и длъжностни характеристики“, заяви в зала общинският съветник от БСП.

Пред медиите Николай Григоров бе категоричен, че ръководството на Община Габрово е знаело за случая на насилие в Центъра за настаняване още през месец октомври 2017 г., но по някакви причини е проявило безхаберие. Като доказателство за думите си общинският съветник от левицата посочи писмо до омбудсмана, изпратено до Мая Манолов през октомври м.г.