Проектът за изграждане на Регионално депо за битови отпадъци върви в срок, но има и едно голямо „но“
Проектът за изграждане на Регионално депо за битови отпадъци върви в срок, но има и едно голямо „но“ / DarikNews.bg, архив

Изпълнението на проекта за изграждане на Регионално депо за битови отпадъци вървив срок, но има и едно голямо „но“. Оценката беше направена на вчерашното заседаниена Надзорната комисия за осъществяване на мониторинг по време на изпълнението напроект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Габрово“, в което участваха и кметовете на Габрово и Трявна Таня Христова и Драгомир Николов. Новината съобщава вестник "100 вести". Изданието цитира кметовете на Габрово и Трявна.

Таня Христова:

Макар че проектът се развива по-скоро добре, той с всеки изминал ден става все по-рисков. И то по две причини - липсата на ресурс по ОП „Околна среда“ и наложената финансова корекция в размер на 25%.

Драгомир Николов:

Затова кметовете на общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда“ и сапоставени пред същите затруднения, поискахме среща на Националното сдружение наобщините с премиера Пламен Орешарски в Бургас. За съжаление, това, което искахме сг-жа Христова от изпълнителя на проекта да завърши малко по-рано, за да може 2015година да започнем с готово депо, се вижда, че много трудно може да се случи.

Ганка Павлова от дряновското село Рисуновци изографиса българския параклис на остров Ливингстън, Антарктида - научаваме от публикация в днешния брой на вестник "100 вести". Ганка Симеонова Павлова е родена през 1946 година. Семейството се премества в София. Завършва Техникума по керамика. Следващият етап е Художествената академия, специалност Керамика, но се занимава и с иконопис. Изографисва параклиса в Българската база на Антарктида.

Община Габрово подпомага с 10 хил. лева подстрадалите при наводненията от Велико Търново и Добрич. Решението е от извънредно заседание на ОбС (чрез подписка) на 25 юни със съгласието на всички общински съветници, пише "100 вести" във водещата си статия.