Таня Христова, Кристина Сидорова
Таня Христова, Кристина Сидорова / DarikNews.bg
Дали да го наречем скандал? От медийна и публична политическа употреба тази дума дотолкова се изтърка, че вече не буди голямо любопитство и не заостря вниманието на аудиторията в такава степен, каквато преди години. Така е когато обществото живее от скандал в скандал.
 
Дали да го наречем реалност? От паралелни и виртуални реалности май вече трудно се ориентираме каква е настоящата реалност.
 
Но всеки може да понесе отговорността да направи опит да се ориентира, според собствените си интелектуални способности, усет и наблюдателност дали истината бе казана пред медиите в парламента, дали по-късно в Община Габрово, дали е някъде по средата. Или истината няма нищо общо с казаното в парламента, в Община Габрово и не е някъде по средата.
 
Габрово влезе в националния информационен обмен с изявление на напористата народна представителка от БСП Кристина Сидорова.
 

Кристина Сидорова помага на Борисов със схема за назначенията в Габрово


 Кметът Таня Христова отговори след няколко часа. Факт е, че в София медийните централи знаеха за очаквано нейно изявление преди да научат журналистите в Габрово. Дали това не показва тежестта на местните средства за масово осведомяване и доколко има съобразяване с тях? Но май не е време точно сега да отваряме тази тема. Нека се върнем към изявлението на Таня Христова.
 

Таня Христова обяви, че обмисля да заведе дело срещу обвинителите си


Подробности от вчерашната пресконференция в Община Габрово може да научите в програмата на Българското национално Дарик радио между 10:00 и 12:00 часа. Ще бъде припомнено и изявлението на Кристина Сидорова.
 
От двете изявления може да чуете:
 
Имали причини да се насочва вниманието към семейство Мария и Момчил Недеви, които са свидетели на сключването на граждански брак между Таня Христова и съпруга й през 2001 година? Недева в годините е председател, зам.-председател или секретар на Районни и Общински избирателни комисии. Първо като представител на СДС, после на НДСВ, след това излъчена от ГЕРБ. Мъжът й работи в РЗОК и веднъж е ангажиран по проект на Община Габрово.
 
Каква е ситуацията около Деница Ноева, сестрата на зам.-кмета Климент Кунев и началник на отдел „Проекти и икономическо развитие” в Община Габрово?
 
Какъв отговор даде Климент Кунев, зам.-кмет на Община Габрово на въпроса, дали фирма, свързвана с бившия депутат и областен координатор на ПП ГЕРБ Цветомир Михов е изпълнявала обществени поръчки на „Благоустрояване” и Общински пътнически транспорт!
 
И накрая! Какво разбраха представителите на медиите, участвали в пресконференцията на Таня Христова и част от екипа й?