Пепа Сомлева и Костадин Костадинов
Пепа Сомлева и Костадин Костадинов / DarikNews.bg
Пепа Сомлева представя ПП Възраждане" в местния парламент на Габрово. Това стана ясно днес при посещението на председателя на политическата формация Костадин Костадинов. Тя няма да става член на партията, а е част от нейната гражданска квота.

Още през лятото Пепа Солева е била двигател за осъществяването на национална среща на структурите на партията. Това е станало в Габрово, а контактите с нея са дали повод да се види, че няма различия във вижданията на Възраждане" и на самата Сомлева за развитието на политическите процеси. Костадин Костадинов заяви, че тя ще бъде от фигурите, които определят националната политика на "Възраждане". 

Костадин Костадинов от „Възраждане”: „България изчезва и умира пред очите ни”

Пепа Сомлева каза, че е изкушена от патриотичната идея. Тя разкритикува модела на управление на национално ниво, който е пренесен по места. Желанието е да се промени това положение, като се мине от вземане на решения под диктат, към вземането им в диалог. Сомлева даде за пример сливането на две общински структури - Озеленяване и Благоустрояване, в една. Според нея, това е станало в нарушение на Наредбата, която изисква да се направи финансов анализ. 

Сомлева заяви в шеговит тон, че патриотичните формации, които участват в управлението на страната са обладани от тъмни сили".