Костадин Костадинов
Костадин Костадинов / БГНЕС
„България изчезва и умира пред очите ни”, това коментира емоционално при посещението си в Габрово Костадин Костадинов, председател на партия „Възраждане”. Един човек или една организация не са в състояние да се справят с този проблем. Необходимо е да се търси обединение и хора, които мислят по един и същ начин.
 
Представители на политическата формация са провели среща със съветници на Президента и са обсъдили с тях възможностите да се действа за решаване на демографския проблем в страната.

Костадин Костадинов иска оставката на кмета
 
От „Възраждане” смятат, че са необходими държавни мерки за връщане на българите, които живеят в чужбина. Примерът, даден от Гърция в това отношение бе оценен като положителен от Костадин Костадинов. Там държавата стимулира, чрез данъчно законодателство, гърци, които се връщат от чужбина и създават работни места в Родината си.

Защо партия "Възраждане" се отказа от субсидията
 

Привличането на представители на български малцинства от бившите Съветски републики също е възможност да решаване на демографския проблем.
 
От „Възраждане” разчитат особено много на промяната на средата в самата България, където да се стимулират младите хора да създават семейства и деца. Детето отново трябва да стане най-важното нещо в живота на хората и да дава смисъл на съществуването.
 
Костадинов подчерта, че е необходимо да се стимулират именно българите да раждат деца, иначе за по-малко от година други малцинства биха се разраснали многократно, при условие, че става въпрос за финансов стимул.
 
Очаквайте подробности от пресконференцията на председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов.