Костадин Костадинов смята, че Външно министерство има двоен стандарт
Костадин Костадинов смята, че Външно министерство има двоен стандарт / БГНЕС
Костадинов за позицията на Външно
95108
Костадинов за позицията на Външно
  • Костадинов за позицията на Външно
Изявлението на говорителката на Външното министерство на Русия е непремерено, което говори зле за професионализма на работещите там, но е очакван отговор на поредното поругаване на паметника на Съветската армия, каквито действия има във всички страни от бившия социалистически лагер.

Така лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира за Дарик Бургас изказването на Мария Захарова, че Съветската армия е спасила българските евреи по време на Втората световна война.

„Твърдението на Захарова сякаш е писано на конвейер, а това на Външно министерство – сякаш в американското посолство“, заяви Костадинов. Той даде примери за липса на българска реакция по други подобни обиди.

Политикът припомни за мнение на израелската посланичка у нас, че през войната България е изпратила на смърт евреи от Вардарска Македония, Беломорска Тракия и Пиротския край, но всъщност това е направил германският окупационен корпус.

Той, обаче, нарече "напълно неадекватна" позицията на българското Външно министерство по повод случая с българския гражданин, когото турски граничари пребиха на българска територия, в района на ГКПП Лесово.

Чуйте цялото интервю с Костадин Костадинов