Парк Незабравка отбелязва първата си година с детско-юношески празник
Парк Незабравка отбелязва първата си година с детско-юношески празник / Парк Незабравка

На 22 юни неделя, Приключенски парк Незабравка ще отпразнува своя първи рожден ден. Денят ще започне с детско-юношеско състезание „Колоездене по пресечен маршрут”. Начало е в 10:30 ч., а организатор е колоездачен клуб „Исполин” - Габрово. Целта е да популяризира планинското колоездене, възможностите за спорт и развлечение сред подрастващите, както и да провокира екологосъобразно поведение за съхраняване на природната среда, чрез упражняване на неагресивни и щадящи биологичното разнообразие спортове.

След края на състезанието и награждаването, една от емблематичните фигури и актриси на Държавен куклен театър Габрово - Радостина Андреева, ще покаже на децата разнообразни игри и забавления, а талантливи и артистични деца от „Школа за приложно изкуства - Ива Пенчева”, ще демонстрират артистични тактики в изобразителното изкуство.

Програмата ще продължи със сценични изяви на откритата сцена, под наслов „Дарбата си покажи и при нас се изяви”. Всички деца и юноши желаещи да покажат таланта си ще имат възможността да се изявят пред публика, на откритата сцена на парка с песни, танци, музика, скечове и други изяви по избор.

Денят ще завърши в лятното кино на парка, с емблематични детски филми.

Ще може да се гледа футболния двубой между Република Корея и Алжир от МОНДИАЛ 2014. Входът е свободен.