Кристина Сидорова поздрави директора, учителския колектив и учениците на ОУ "Цанко Дюстабанов" 
Кристина Сидорова поздрави директора, учителския колектив и учениците на ОУ "Цанко Дюстабанов"  / БСП-Габрово

​​​​​Кристина Сидорова поздрави директора, учителския колектив и учениците на ОУ "Цанко Дюстабанов" по случай 70- годишнината от основаването на учебното заведение.

“Уважаема г-жо Христова,

 Уважаеми учители,

 Скъпи ученици,

Истинско удоволствие и чест за мен е да Ви поздравя по един много специален повод- 70 -тата годишнина от основаването на училището.

Днешното основно училище “Цанко Дюстабанов” е наследник на една институция с 70 годишна история. Летописните й страници пазят имената на поколения педагози. От прага на родното училище са поели пътя си много доказали се професионалисти, достойни български граждани.

С особено вълнение и благодарност отправям поздрав към Вас, скъпи учители. Продължавайте с устрем и желание да посявате семената на знанието. На Вас се пада трудната задача да предадете най-важните уроци на нашите деца, да ги научите, че да си част от ОУ “Цанко Дюстабанов” е чест и отговорност.

Скъпи ученици, бъдете горди последователи на Цанко Дюстабанов. Защитавайте името на своето училище, знайте, че сте част от една 70 – годишна история. Бъдете смели и родолюбиви габровци и никога не забравяйте училището си, където за първи път сте научили А, Б, В.... Ако веднъж прекрачиш прага на ОУ “ Цанко Дюстабанов”, ти завинаги оставаш свързан с него, защото то завинаги остава част от най-хубавите мигове от живота.

Честит празник!

Да се множат годините и поколенията на ОУ “Цанко Дюстабанов” Габрово!”