Колкото повече смет изхвърляш, толкова повече плащаш
Колкото повече смет изхвърляш, толкова повече плащаш / DarikNews.bg

Колкото повече смет изхвърляш, толкова повече плащаш. Как това да стане факт, чрез промени в българското законодателство умуват в БСП. Кметове, избрани с бюлетината на партията, са основните лица, които работят върху предложенията за текстове в Закона за местни данъци и такси. Информацията съобщи днес депутатът от Коалиция за България Йордан Стойков. Решението да се търсят начини за по-справедливо облагане на населението и да се подпомогнат финансово българските общини, като повече пари от данъци остават в тях, е било взето на среща във Велико Търново. В нея освен червени градоначалници участвали областни управители от БСП, премиерът Пламен Орешарски, вице-премиерът Зинаида Златанова, зам.-министри и депутати.

Взето е решение да се състави работна група, която да подготви и предложи промените. Нейното ядро са представителите на местната власт, тъй като те са пряко заинтересовани от реализацията на такава промяна.

Данъкът на физическите лица да бъде споделен, е друга идея върху която се работи, стана ясно от думите на Йордан Стойков. Народният представител е на мнение, че би било справедливо 20% от сумата да остава в местните хазни.