кръв нож
кръв нож / ThinkStock/Getty Images
За пореден случай на бракониерска проява алармираха от Северно централно държавно предприятие (СЦДП) вчера. Случаят е от последната десетдневка на април и е станал на територията на община Севлиево. 

Бременна кошута е застреляна в района на село Гъбене

В нощта срещу 22 април, при извършване на обиколка на района на севлиевските села Батошево, Шумата, Кръвеник, мобилен екип на СЦДП – Габрово, съвместно с представител на ОД на МВР Габрово са установили поредния случай на бракониерски прояви в този регион. Около 00.10 ч. в района на севлиевското село Кръвеник е спрян за проверка лек автомобил Фолксваген Поло, управляван от млада жена. В автомобила са установени още две лица – мъже, екипирани с камуфлажни дрехи.

Присъдата срещу братя-бракониери остава в сила

При оглед на автомобила, служителите установяват незаконно ловно оръжие с патрон в цевта, боеприпаси за ловното оръжие, гилзи и прожектор. В багажника на автомобила са личали следи от бракониерски лов, открити са косми и изпражнения от сърна и кръв от превозвано преди животно.

Арестуваха бракониери, избивали сърни в тревненско
http://www.bulgaria.utre.bg/


Трима бракониери с ловни билети - Стоян Иванов, Тодор Русев и Цоньо Стоянов, превозвали убит благороден елен


Незабавно е бил подаден сигнал на дежурния служител на РПУ Севлиево, който е изпратил оперативно – следствена група на мястото. В последствие, на мястото е пристигнал и патрул на КАТ, който при извършената проверка е установил, че жената управлявала автомобила няма правоспособност за управление на МПС. Лицата са тествани и за алкохол, при което е установено, че при единият от мъжете, който твърдял, че е притежател на оръжието е отчетена положителна проба. 

Да убиеш част от Коледния дух

След изземването на оръжието и боеприпасите от разследващия полицай, лицата са откарани в РПУ Севлиево и задържани за 24 часа. По случая в РПУ Севлиево е образувано досъдебно производство.