Изнесено заседание на Комисията по образование (EDUS)  в Габрово
Изнесено заседание на Комисията по образование (EDUS) в Габрово / DarikNews.bg

Изнесено заседание на Комисията по образование, младеж, култура и научни изследвания (EDUS) към Комитета на регионите на Европейския съюз ще се проведе в Габрово на 1 юли 2014 г., пише вестник "100 вести". Ще вземат участие представители на ЕК и ЕП, местните и регионални власти, експерти в областта на културата, неправителствени организации, независими творци.

ВСК „Кентавър“-ИЗ „Динамика“ в Дряново, единствената българска компания, участвала в 15-то международно специализирано изложение „Оборудване, прибори и инструменти за металообработващата промишленост - Металообработка 2014“ в руската столица, се завърна от Москва. То се проведе от 16 до 20 юни в Централния изложбен комплекс „Експоцентър“, Москва, информира в специална публикация вестникът.

Малките китаристи, възпитаници на Радослав Талев, спечелиха награди от десетото юбилейно издание на Националния фестивал на музикалните школи в Пловдив. В надпреварата, която се проведе на 21 и 22 юни, участваха инструменталисти по пиано, цигулка, акордеон и китара от цялата страна.

Спешно актуализиране на бюджета на Здравната каса искат от пациентски организации, от сдружения на болниците и разбира се от Лекарския съюз. Според прогнозите заради заложения дефицит в отделеното за здравеопазване още в началото на тази година парите на Здравната каса ще стигнат най-много до месец септември. Притесненията сега обаче са свързани с предизборната ситуация в страната и краткия живот, който предстои както на сегашното правителство, така и на парламента. Ако спешно не се актуализира сега бюджетът, докато се структурира новото управление на страната, може да се окаже късно и да се стигне до фалити на болници. По темата "100 вести" предлага интервю с председателя на Регионалната лекарска колегия д-р Пламен Панов.