Фотографска изложба „Де е Деветашко?” на крайречната алея
Фотографска изложба „Де е Деветашко?” на крайречната алея / Община Габрово

Знаете ли какво е общото между Крушунските водопади, Къкринското ханче, Болярският замък до Крамолин и пещерата Стълбица край село Кърпачево? Всички те, както и много още познати и непознати обекти, са част от богатството на Деветашкото плато.

Фотографска изложба Де е Деветашко на крайречната алея
netinfo

От днес, 8 юли, в Габрово гостува Фотографска изложба „Де е Деветашко?”. Изложбата е резултат от Фотографски пленерфОтОкО Деветашко плато 2013, организиран от Сдружение „Деветашко плато”, в рамките на проект „Живи общности – жизнени села”, с подкрепата на Фондация „Америка за България” и общините Летница, Ловеч и Севлиево.

Чудесните фотоси от Деветашкото плато отразяват неговите природни красоти и знакови културно-исторически места. Уловен и в думи е духът на Платото, предаден в съпътстващия снимките текст.

Изложбата е разположена на ул. „Аврам Гачев“, непосредствено до Дома на хумора и ще гостува на града ни в следващите две седмици.

На въпроса „Де е Деветашко?” вече могат да си отговорят много хора от Русе, Велико Търново, Пловдив и Стара Загора – градовете, които фотографската изложба посети. След Габрово, Деветашко плато продължава пътя си из България.