затвор
затвор / ThinkStock/Getty Images
Служителите на Районното управление на МВР Албена заловиха криминално проявени младежи, извършители на серия кражби от хотелски стаи в Албена и Кранево, съобщават от полицията. Те са действали в периода от 14 август до 17 септември т.г.  Единият е на 24 години - И.С. от Кранево, а другият е 25-годишният Г.Ч.  от В. Търново.
 
Осъдиха общ работник за кражба от хотел

Полицията е претърсила частни имоти и изоставен строеж, използвани от извършителите за съхранение на откраднатите вещи. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. От Областната дирекция на МВР Добрич изказват благодарност към служителите на охранителното звено към курорта „Албена” за оказаното съдействие при установяване и задържане на престъпниците.
 
Осъдиха шведа Ралф Сундберг, наказанието - неголяма глоба

Сред задигнатите от двамата младежи вещи са: велосипед от частен имот  в Кранево; раница, мобилен телефон „Iphone”, слънчеви очила, лични документи и вещи от хотелска стая в Албена; храни и напитки от минибар на хотелска стая в Албена. На 2 септември са направени повечето удари - мъжки портфейл и три плазмени телевизора, откраднати от хотелски комплекс в Кранево; дигитален фотоапарат и обектив “Nikon” и чанта от лек автомобил, паркиран в Кранево; преносим компютър от хотелска стая в Албена; две кафемашини от хотелски комплекс в Албена; ръчен часовник „Casio” от хотелски комплекс в Албена; мобилен телефон „Samsung” от хотелски комплекс в Албена. Последните им посегателства са от 15 септември - дигитален фотоапарат , обектив и батерия марки „Nikon”, както и две чанти от хотелски комплекс в Албена.