/ ThinkStock/Getty Images
Задигнал лаптоп за 900 лева от незаключен офис
20-годишен общ работник беше осъден от Районният съд във Варна за извършена кражба от хотела, към който работел, информират от съдебната пресслужба.
 
Кражбата е извършена на 14 януари тази година от хотел в курорта „Златни пясъци“. От известно време преди това младежът бил ангажиран като общ работник на строеж към два от обектите в комплекса. През обедната си почивка подсъдимият забелязал  незаключен партерен служебен офис, където бил оставен преносим компютър.  Той отишъл до строежа да вземе личната си чанта за лаптоп, след което се върнал и скрил в нея чуждия компютър, заедно със зарядното и оптична мишка.
 
6,8 години затвор и 100 000 лева глоба за ирански граждани, опитал да пренесе опиум

По-късно същия ден подсъдимият занесъл откраднатия компютър на свой познат за преинсталиране на програмите. Инкриминираният лаптоп е оценен на стойност около 900 лева. Впоследствие, по записите от охранителните камери, бил разпознат извършителят, като след намесата на полицията откраднатият служебен компютър бил върнат на притежателя му.              
 
Обжалват пред Варненския апелативен съд 10-годишна присъда за опит за убийство в Балчик

20-годишният младеж с инициали С. С. беше осъден на „пробация“ за срок от 10 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. За същия срок той следва да бъде включен и в програма за обществено въздействие. Наказанието бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.
 
Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.