Старт на делото "Сундберг"
Старт на делото "Сундберг" / Лалка Димитрова
Бошнакова: Нулев толеранс! Но нека българският законодател да помисли...
94696
Бошнакова: Нулев толеранс! Но нека българският законодател да помисли...
  • Бошнакова: Нулев толеранс! Но нека българският законодател да помисли...
Глоба от 4500 лева наложи Районен съд – Несебър на шведския гражданин Ралф Сундберг, който изрита камериерката Диана Петкова в "Слънчев бряг". Той ще трябва да плати и разноските по производството срещу него, които са малко над 580 лева.
 

Старт на делото "Сундберг": Шведът пак се разкайва в съда


Присъдата произнесе съдия Йорданка Майска-Иванова, която постави под съмнение изразеното от Сундберг разкаяние, но все пак уточни, че чужденецът е освободен от наказателна отговорност. Според нея, действията му показват абсолютна липса на човешко отношение. Съдията подчерта и факта, че Ралф Сундберг е опитал да прикрие извършеното от него зад алкохолното опиянение, в което е бил по време на случката. 

Нападнатата от шведски турист камериерка: Изрита ме като футболна топка

В началото на юни т.г. той изрита брутално камериерката Диана Петкова в главата и от без видима причина. Кадрите, които бяха публикувани в социалните мрежи предизвикаха вълна от възмущение срещу своеволието на туриста. С решението на съда се отменя и наложеният домашен арест на Сундберг. Последните няколко месеца той прекара в самостоятелен апартамент в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

Чуйте в звуковия файл коментара на председателя на Районната прокуратура в Несебър Радост Бошнакова: