Ралф Сундберг скри лицето си от обективите
Ралф Сундберг скри лицето си от обективите / Лалка Димитрова
Защитата му поиска най-лекото възможно наказание - глоба от 1 000 лева
Съжалявам за това, което съм направил. Чувствам се много засрамен. Никога преди това не съм удрял човек. Това обяви шведския гражданин Ралф Сундберг пред съда в Несебър, където днес започна съдебното следствие срещу него по обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Къде се настани шведът, изритал камериерка в Слънчев бряг (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Старт на делото "Сундберг"
Лалка Димитрова

Припомняме, че в началото на юни, без видима причина, той изрита в главата камериерката Диана Петкова. С решение на съда в Несебър беше задържан и прекара известно време в ареста, което влоши здравословното му състояние. Така, в края на юли след закрито заседание на окръжните магистрати в Бургас мярката му за неотклонение бе изменена от „задържане под стража” в "домашен арест". Шведът беше настанен в самостоятелен апартамент в хотел в Слънчев бряг.

Пуснаха тайно от ареста шведа, който ритна камериерка

Делото ще се гледа при условията на Глава 28 от НПК или за освобождаването на Ралф Сундберг от наказателна отговорност с налагане на административна санкция. Най-тежкото наказание, което може да му бъде наложено е глоба в максимален размер от 5 000 лева.

Адвокатът на Сунберг поиска възможно най-лекото наказание за клиента си, а именно глоба от едва 1 000 лева. "Нека съдът не се влияе от това, че този случай е даван по телевизията или е отразяван по други медии. Широкият обществен отзвук не е сред обстоятелствата, които съдът трябва да има предвид", заяви адв. Никола Атанасов /на снимката по-горе, вдясно/ и припомни, че съдът е длъжен да прилага закона еднакво за всички, независимо от медийните интерпретации на конкретния случай. 
 

Старт на делото "Сундберг"
Лалка Димитрова

Прокуратурата пък поиска най-тежкото възможно наказание за шведа. "Не е сложно. Не е трудно лицата, които идват на почивка в България, да спазват определени норми и правила", каза представителят на държавното обвинение, прокурор Радост Бошнакова.