Не съм зъл човек, каза шведът в съда.
Не съм зъл човек, каза шведът в съда. / Снимки: Лалка Димитрова
Шведът: Не съм зъл човек
93928
Шведът: Не съм зъл човек
  • Шведът: Не съм зъл човек
„Аз не съм престъпник, не съм зъл човек“- С тези думи шведът Ралф Георг Сундберг, който брутално изрита камериерка в Слънчев бряг се обърна към съдия Събчо Събев. Днес шведът бе доведен под конвой в Бургаския окръжен съд, където бе разгледана молбата му за освобождаване от ареста.

Дъщерята на ритната камериерка: Надявам се на адекватна присъда

Ралф настоя да бъде пуснат под гаранция, а
на въпрос на магистратите има ли възможност да плати сума, „която да впечатли съда“, Ралф обясни, че заедно с брат си имали около 30 000 лева. „Няма да избягам“, каза той. „Това е едно бъдещо и несигурно събитие“, отговори съдия Събев преди да откаже да го пусне от ареста.

"Надявам се, че наказанието няма да бъде много сурово, заявява задържаният.
netinfo


Шведът беше задържан, след като на 3 юни т.г. без никаква причина нападна камериерката Дияна Петкова във фоайето на хотел „Марвел“ в курорта.

Шведският турист през сълзи: Искрено съжалявам, искам да помогна (ВИДЕО)

Според наблюдаващия прокурор Красимира Кателиева Сундберг е бил вменяем, осъзнавал е какво прави и е можел да ръководи постъпките си. Действал в състояние на силно алкохолно опиянение. Очаква се до три дни прокуратурата да финализира разследването срещу шведа и случаят да бъде внесен в съда. „Но това е събота“, възкликна Сунберг. „И събота е ден“, обяви Събев и допълни: „Ако си мислиш, че си ми по-симпатичен, защото си швед, то ще ти кажа, че това са правила“. „ Би следвало и в твой плюс е да се извиниш на пострадалата жена“, каза Събчо Събев.  

Нападнатата от шведски турист камериерка: Изрита ме като футболна топка

Чувствам се ужасно от това, което се случи. Засрамен от постъпката си, от това което видях, че съм направил и от това, което ми разказаха. Надявам се, че наказанието няма да бъде много сурово“, каза след края на заседанието Ралф. И допълни: „При подобен случай в Швеция вероятно щях да бъда осъден да заплатя обезщетение на пострадалите. Не знам от какво има нужда тази жена. Готов съм да й платя. Не съм дошъл от Швеция, за да ритам жени в главата.“

Какво още каза Ралф пред журналисти, чуйте в прикачения файл. В интервюто са използвани и въпроси на други медии.