За първи път шведският турист, ритнал камериерка, проговори от следствения арест пред камерата на NOVA. „Не помня почти нищо. Знам, че бях дрогиран, пиян и отидох бесен в хотела. Помня, че отидох в хотела, за да търся брат си, но не го намерих. И не си спомням нищо. Мозъкът ми не функционираше нормално и си помислих, че брат ми е отвлечен. Изтичах към хотела”, разказа Ралф Сундберг.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)

„Не знам защо съм говорил с камериерката. Предполагам, че тя е била първият човек в хотела, който съм видял. А аз мислех по някаква странна причина, че хотелският състав има общо с отвличането на брат ми. Не разсъждавах нормално. Бях упоен”, посочи той. Видимо разстроен Ралф разказа, че е пил алкохол в самолета и призна, че смесил различни видове алкохол. Твърди, че не било много като количество, но смесил вино и бира. Арестуваният шведски гражданин обясни, че все още не е гледал скандалния клип, който буквално взриви обществото. Но се разкайва, не може да повярва какво е направил.

Шведът, счупил челюстта на камериерка, бил в неадекватно състояние

И поиска прошка. „Мисли ли някой, че нормален човек идва в България от Швеция, за да ритне жена в главата?! Питам Ви! Искам да й кажа, че съжалявам. Не знам какво е станало и искрено съжалявам. Искам да помогна с болничните разходи”, заяви Ралф Сундберг. „Моето желание е да стои в затвора”, заявява пострадалата Диана.

Дъщерята на ритната камериерка: Надявам се на адекватна присъда

От прокуратурата вече поискаха най-тежката мярка задържане под стража. И ще пледират пред съда за най-тежкото  – до 3 години лишаване от свобода. „Това е брутален акт. Той при разпитите е декларирал, че в неговата страна не може да консумира алкохол след 23:00 часа, а се е качил в самолета и е пил огромни количества”, заяви прокурор Радост Бошнакова. Защитата ще обжалва и ще поиска по-леко наказание, предвид чистото съдебно минало на шведския гражданин. А именно глоба – до 5000 лева. Готови са да предложат и парично обезщетение на пострадалата камериерка. „Той изяви желание да се срещне с нея и да й се извини”, заяви Петя Чернаева – служебно назначен адвокат.

Шведът, ритнал камериерка: Бях пиян, не помня нищо (СНИМКИ)

Братът на шведа- Торд отказал да говори пред камера, но разказа, че е шокиран. Въпреки това, утре заминава за Швеция с приятелката си. В четвъртък съдът ще гледа мярката за неотклонение на Ралф Сундберг. Дотогава той остава в ареста на Бургаския затвор.
 
 
nova.bg