Ралф Сундберг
Ралф Сундберг / Лалка Димитрова
Районният съд в Несебър му наложи най-тежката мярка за неотклонение
Ралф Сундберг: Срамувам се! Нищо не си спомням, бях пиян
93830
Ралф Сундберг: Срамувам се! Нищо не си спомням, бях пиян
  • Ралф Сундберг: Срамувам се! Нищо не си спомням, бях пиян

Шведският турист, който ритна камериерка в Слънчев бряг, призна, че се срамува от стореното. "Бях пиян, не си спомням абсолютно нищо. Срам ме е", обяви на влизане в съдебната палата в Несебър задържаният Ралф Сундберг. Въпреки разкаянието съдът уважи искането на прокуратурата и му наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". От подсъдимата скамейка чужденецът заяви, че предпочел България заради слънцето, което щяло да му помогне в лечението на кожно заболяване, което го мъчи от години. 
 

Ралф Сундберг пред съда в Несебър
Лалка Димитрова, Дарик Бургас


Защитата му обяви, че нямал намерение да се укрива или да напусне страната, въпреки че има билет за връщане в Швеция на 10 юни. "Той искрено съжалява за това, което се е случило. Не си спомня нищо. Обяви, че е готов да плати обезщетение на пострадалата служителка в хотела", заяви служебният защитник на шведа. 

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)

По-рано днес 53-годишният Ралф Сундберг беше доведен в съда с белезници и при засилени мерки за сигурност. До него не бяха допуснати журналисти. Районът около съда в Несебър беше отцепен от полицейски патрули. Заседанието на магистратите започна с едноличен протест срещу действията на Сундберг. Областният координатор на Движение „Възраждане“ в Бургас Владимир Павлов настоя Сундберг да излежи присъдата си в български затвор, ако бъде признат за виновен.

Владимир Павлов настоява: Наказанието за Ралф Сундберг да е в Български затвор
Лалка Димитрова, Дарик Бургас


"Станахме роби в собствената си държава. Не може така да ритат нашите майки. Този човек трябва да бъде осъден и на обществено полезен труд в тези хотели,  в които има негови сънародници. Нека те да се отнасят по същия начин, както той се отнесе с камериерката", каза Павлов.

Шведът, счупил челюстта на камериерка, бил в неадекватно състояние

След изготвената медицинска експертиза на пострадалата Деяна Петкова, шведът се сдоби с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според юристи, повечето от делата за подобни случаи приключват с глоба от 500 до 1 000 лева. Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни. Петкова беше брутално изритана в главата без видима причина от 53-годишния швед непосредствено след като той пристигнал у нас, показаха кадри от случилото се.