Туристът от Швеция, който строши челюстта на камериерка в хотел в Слънчев бряг, е задържан за 24 часа. 54- годишният Георг Ралф Сундберг е заснет от хотелска камера как минава покрай жената, която почиствала мокета, и й нанася силен ритник в главата, разказа говорителят на Областна дирекция на МВР Цветелина Рандева.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)

"Абсолютно безпричинно е нанесъл удар с крак в областта на главата на камериерката от София, която е почиствала хотелския коридор. Тя е изпаднала в безсъзнание", обясни тя и допълни, че случайни граждани са съдействали на пострадалата. Все още не се знае какво е предизвикало агресията на чужденеца – случайно подхвърлена дума или някакво действие на пострадалата жена, каза главният прокурор Сотир Цацаров. "Дамата не говори английски или шведски. Дала е показания, обект е и на съдебномедицинска експертиза", поясни той.

Напълно е възможно шведът да е бил пиян, но разследването все още не може категорично да потвърди това. "По данни на свидетели, той е бил в изключително неадекватно състояние още при пристигането си, което вероятно следва да покаже, че е следствие на употреба на алкохол или наркотични вещества", каза Цветелина Рандева.

При всички случаи на Георг Сундберг няма да му се размине само защото е чужденец, категоричен е главният прокурор "Чуждестранният турист, независимо дали е от страна от ЕС или не, е длъжен да спазва българските закони. Не може да си позволява поведение, което унижава български граждани, особено тези, които работят в обслужващите го места", посочи Цацаров.