/ Снимка: Дарик, архив
Къде е Ралф Сундберг, питат се магистрати и полицаи
В закрито заседание състав на Бургаския окръжен съд с председател Светлин Иванов пусна под домашен арест шведа, който изрита камериерка в Слънчев бряг. Информацията потвърдиха за Дарик Бургас от пресслужбата на съда.
 
Шведът Ралф Сундберг беше задържан с решение на Районния съд в Несебър на 15 юни т.г., след като безпричинно изрита в главата българска камериерка в хотел в Слънчев бряг.
 
Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)

Магистратите няколко пъти в публични заседания отхвърляха молбата му за освобождаване от ареста. А от прокуратурата в Несебър предупредиха, че в случай че бъде пуснат на свобода, съществува реална опасност да се укрие.
 
Първоначално шведът остана в ареста, можел "да хване гората"

Изненадващо на 18 юли съдия Иванов изменя мярката за неотклонение на шведа. От пресцентъра на съда не се ангажираха да пояснят защо в конкретния случай заседанието е протекло при закрити врата и какво налага специалното отношение. Обещаха обаче да извършат справка в закона.
 
Точното местонахождение на шведа към момента е неизвестно. Това стана ясно днес, след като пак Окръжният съд в Бургас е дал разрешение, вместо в София, Сунберг да бъде под домашен арест в Слънчев бряг, пише "24 часа".
 
Шведският турист през сълзи: Искрено съжалявам, искам да помогна (ВИДЕО)

Управителят на апартхотелът обаче отказал да го приеме, наложило се чужденецът да потърси подслон другаде, но и там му отказали. Тогава адвокатът му го отвел в неизвестна посока. Дали ще се яви пред съда е пълна мистерия.