Телевизионният кулинар Ути Бъчваров приготви три 50-килограмови кюфтета на най-голямото барбекю на дървени въглища в България. Поводът беше четвъртият Фестивал на сармата и кюфтето по случай празника на Генерал Тошево.
В нелеката задача се включиха неговите помощници и доброволци от града. Забъркани бяха и 200 килограма руска салата. Стотици се събраха на пл. „Бялата лястовица“ в общинския център, за да опитат вкусната храна и да изпият по чаша червено вино.
Геро и Ути се връщат в училище в „С Рачков всичко е възможно“
В нелеката задача се включиха неговите помощници и доброволци от града. Забъркани бяха и 200 килограма руска салата. Стотици се събраха на пл. „Бялата лястовица“ в общинския център, за да опитат вкусната храна и да изпият по чаша червено вино.
Геро и Ути се връщат в училище в „С Рачков всичко е възможно“
Празникът продължи с изпълнения на рок група към Професионалната гимназия по земеделие, школите по изкуства към Центъра за подкрепа и личностно развитие и други. Кулминацията бе концерт на група „Сигнал“, който бе последван от лазерно-музикално шоу и празнична заря.
Фестивалът на сармата и кюфтето се завърна след двугодишно прекъсване заради пандемията. На последното му издание през 2019 г. бяха приготвени 1201 сарми.