Удължава се бедственото положение в община Генерал Тошево
Удължава се бедственото положение в община Генерал Тошево / Дарик Добрич

Бедственото положение в община Генерал Тошево се удължава със заповед на кмета Валентин Димитров. То беше въведено на 7 януари за срок от 5 дни. Сега се удължава считано от утре, отново за 5 дни.

Причините са падналият нов обилен снеговалеж, придружен със силен вятър, непроходими пътища от републиканската и общинската пътна мрежа и населени места с нарушено електрозахранване и водоподаване. Продължава действието на Общинския план за защита при бествия, в частта му „План при защита при снегонавявания и обледявания”. За ръководител на операциите във връзка със създалата се обстановка се определя зам-кметът Деян Димитров.

Забранява се движението на лични и фирмени моторни превозни средства по пътната мрежа в общината, с изключение на автомобилите със специално предназначение. При необходимост закъсали пътници ще се настаняват в общински сгради и частни домове.

От Областния съвет за сигурност информират, по данни на оперативния дежурен в Община Генерал Тошево, че към обяд на територията на общината непроходими са пътищата: Чернооково - Рогозина до Спасово; Преселенци - Спасово. Не е проходим пътят за Средина. В момента се работи по посока за Лозница, както и по посока Краище, след което ще разширява пътят по III-2903 за Красен, Житен. Роторен снегорин работи по III-296 от Василево за Конаре.

Заради локални аварии към обяд екипи на „Енерго-Про“ работеха за отстраняване на аварии в Рогозина и Огражден. Частично без електрозахранване са били и Петлешково и Александър Стамболийски. Село Рогозина е без вода.