Бедствено положение и в община Генерал Тошево
Бедствено положение и в община Генерал Тошево / DarikNews.bg, архив

Бедствено положение е обявено в община Генерал Тошево със заповед на кмета Валентин Димитров. Мярката е в отговор на тежката зимна обстановка, породена от интензивния снеговалеж, затворените пътища, ниските температури и невъзможността да бъдат възстановени електрозахранването и водоподаването в източната част на общината вече втори ден. За изпълнение на набелязаните мерки в тази ситуация е свикан кризисен щаб. С допълнителни заповеди на кмета ще бъдат ангажирани допълнително хора и техника до нормализиране на ситуацията.

Бедственото положение е обявено за срок от 5 дни.

Предстои Общинският щаб за защита при бедствия да проследи и анализира възникналата бедствена ситуация и да информира областния управител и РД“ПБЗН“ за необходимостта от включване на допълнителни сили и средства за овладяване на бедствието.

Забранява се движението на лични и фирмени моторни превозни средства по пътната мрежа в общината, с изключение на автомобилите със специално предназначение. При необходимост закъсали пътници ще се настаняват в общински сгради и частни домове.