Частично бедствено положение в пет села в Тервелско, пътищата в областта остават затворени
Частично бедствено положение в пет села в Тервелско, пътищата в областта остават затворени / DarikNews.bg,

Частично бедствено положение е обявено в пет села в община Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. То е в сила до утре в полунощ и важи за селата Божан, Попгруево, Жегларци, Зърнево и Орляк. Почти две денонощия селищата бяха без ток и вода. Електроснабдяването в Жегларци, Зърнево и Орляк вече е възстановено, до два часа се очаква да има ток и в Божан и Попгруево. В общината няма бедстващи хора.

В община Генерал Тошево усилията на екипите по снегопочистване и  аварийните групи на ВиК и Енерго Про са насочени към линията Чернооково – Спасово за отстраняване на повредите, възникнали вследствие на тежките метеорологични условия, съобщиха от общината.

52 населени места в област Добрич са все още без ток, а 43 – без вода. Влошените метеорологични условия и многото непроходими поради снегонавявания пътища възпрепятстват бързото възстановяване на електрозахранването на част от населените места в Североизточна България. Всички аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи са мобилизирани и отстраняват възникналите повреди по съоръженията, до които могат да достигнат, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО.

Достъпът до увредените от силните ветрове съоръжения от електроразпределителната мрежа е най-затруднен в областите Силистра, Добрич и Шумен. На места пътищата са блокирани от триметрови снежни преспи.

Всички пътища в региона на Добрич остават затворени. Разчистването е затруднено заради силния вятър, навяванията и снежните преспи.