Кризисният щаб в Ген. Тошево апелира да се спазват разпоредбите на бедственото положение
Кризисният щаб в Ген. Тошево апелира да се спазват разпоредбите на бедственото положение / DarikNews.bg, архив

Към 12. 00 часа пътната обстановка в бедстващата община Генерал Тошево продължава да бъде тежка. Затворени за движение са всички пътища на територията на общината. Работи се по всички отсечки от общинската и републиканската пътни мрежи. За целта свиканият кризисен щаб е ангажирал всичката налична техника в общината. Вятърът и снгеговалежът отслабват, а това ще способства за по-активна работа по пътната мрежа.

Към 12. 00 часа специализирана верижна техника на Министерството на отбраната вече е разчистила път II 29 Добрич – Ген. Тошево – Кардам, но пътят ще остане затворен за движение до второ нареждане. Предстои приоритетно да бъде разчистен пътят Кардам – Чернооково – Спасово, за да могат аварийните групи на ВиК и Енерго Про да отстранят повредите, възникналите вследствие на тежките метеорологични условия.

Кризисният щаб апелира към стриктно спазване на разпоредбите в заповедта за обявяване на бедствено положение. Призовават се гражданите да използват автомобилите си само при крайна необходимост, за да не се възпрепятства работата на снегопочистващата техника в общината.