Пътната обстановка в община Ген.Тошево се подобрява
Пътната обстановка в община Ген.Тошево се подобрява / DarikNews.bg, архив

Пътната обстановка в община Генерал Тошево бавно се подбрява, но продължава да бъде тежка, съобщават от общината. Затворени за движение са всички пътища на територията на общината, пропускат се само коли със специален режим на движение. В синхрон с плана за действия при бедствия и аварии, усилено се работи по почистване на главните пътища от общинската и републиканската пътни мрежи. За целта свиканият кризисен щаб е ангажирал всичката налична техника в общината.

След намесата на специализираната верижна техника на Министерството на отбраната по пътя Кардам – Чернооково – Спасово, бе осигурен достъп на аварийните групи на Енерго Про до проблемните участъци и в няколко села в източната част на общината електрозахранването вече е възстановено. Работата на екипите продължава.

Кризисният щаб отново апелира към стриктно спазване на разпоредбите в заповедта за обявяване на бедствено положение. Призовава се гражданите да използват автомобилите си само при крайна необходимост, за да не се възпрепятства работата на снегопочистващата техника в общината.