Сменили шефа на ВиК-Добрич заради тежко финансово състояние на дружеството
Сменили шефа на ВиК-Добрич заради тежко финансово състояние на дружеството / Дарик Добрич, архив

Тежкото финансово състояние и влошените експлоатационни резултати на ВиК-Добрич са причините за смяната на ръководството, съобщиха с писмо до медиите от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие. Новият шеф на ВиК-Добрич е Димитър Радушев, той смени на поста Юлиян Иванов. За рокадата се разбра ден преди служебното правителство да сдаде властта.

Констатирано е сериозно влошаване на финансовото състояние на ВиК-Добрич. Негативният финансов резултат на водното дружество за първото полугодие се е увеличил почти десетократно спрямо същия период миналата година, като за 2014 г загубата възлиза на 1,6 млн. лв. Негативната тенденция се запазва и към края на деветмесечието. Паралелно с това са се увеличили загубите на вода и консумацията на електричество, се казва в прессъобщението.

В резултат на негативните констатации е предприета смяна на ръководството на ВиК-Добрич. За нов управител е избран Димитър Радушев, който е заемал поста „главен инженер“ във водното дружество. Инж. Радушев познава в детайли работата на ВиК-Добрич и притежава опит и експертиза за стабилизиране на експлоатационното и финансово състояние на предприятието. Намаляването на разходите от загубата на вода и електроенергия при експлоатацията на дружеството ще бъде една от основните задачи на новия управител, допълват от министерството.