улица в Добрич
улица в Добрич / Дарик Добрич
Община Добрич изпрати две писма до Министерски съвет с искане на допълнителен целеви трансфер за важни проекти, които са предвидени за осъществяване от местната управа. Това съобщават от пресслужбата на Общината.

Искат се държавни средства за рехабилитация на улична мрежа и тротоари на обекти с голям обществен интерес. Общата сума, която е необходима, е 1 218 278 лева с ДДС. Предвижда се подобряване на ул. „Калиакра“ в района на "Нова бирена фабрика“, ул. "Генерал-майор Стефан Попов“, бул. „25-и септември“ – до Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и Битова техника.

Към Министерски съвет е отправено искане и за осигуряване на целево финансиране за довършване на жилищен блок „Добрич“, който е с 30-годишна история. През 2014 г.., поради липса на финансов ресурс, строително-монтажните работи са прекратени.

През 2016 г. експерти на Община Добрич извършиха анализ на строежа и съставиха количествено-стойностна сметка за необходимите дейности за завършване на блока. Средствата, които трябва да бъдат инвестирани за приключване на строежа и обезщетение на собствениците, са 4 500 000 лева - сума непосилна за общинския бюджет, посочват от администрацията