Добрич спечели 16 медала на европейското първенство за сляпо-глухи
Добрич спечели 16 медала на европейското първенство за сляпо-глухи / Дарик Добрич

Добричкият отбор спечели 16 медала на европейското първенство за сляпо-глухи, което се проведе от 15 до 21 септември в Пловдив, съобщава председателят на Териториалната организация на сляпо-глухите Калинка Ковачева. Състезателите от Добрич завоюваха 6 златни, 8 сребърни и 2 бронзови медала. Спечелени  бяха и 4 купи в отборното класиране - златна на боулинг, сребърна на лека атлетика, бронзови - на спортна табла и канадска борба.

В надпреварата участваха състезатели от България, Германия, Дания, Холандия, Испания, Италия, Швеция и Норвегия. Обединен спортен клуб "Устрем" от Добрич се представи с петима състезатели - Радка Иванова, Марийка Атанасова, Калинка Ковачева, Илия Георгиев и Димитър Кънчев.

В последният ден на проявата се проведе и Европейски фестивал, в рамките на който  всяка държава  отправи поздрав към останалите участници, посочва Ковачева.
"Съставът за стари градски песни "Антица" към Териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич се представи блестящо. Лично председателят на Световната федерация на сляпо-глухите Гейер Енсен излезе на сцената да поднесе своите поздравления. Ръководителката на състава Мария Паскалева му подари шапка, която той не свали през целия ден и обеща да я носи и когато се прибере у дома в Осло, Норвегия", разказва Калинка Ковачева. Гейер Енсен е споделил, че познава Добрич от 2007 година, когато градът беше домакин на Втория национален празник на сляпо-глухите в България.