Атака започна регионална подписка срещу добив на шистов и въглищен газ
Атака започна регионална подписка срещу добив на шистов и въглищен газ / Дарик Добрич

Атака  започна подписка в региона срещу проучване и добив на шистов и въглищен газ в Добруджа и в частност срещу разрешението да се търси газ край каварненското село Вранино. Това беше обявено на пресконференция, на която от партията представиха  листата си с кандидат-депутати за 8-ми Добрички избирателен район.  В региона вече се събират подписи от подвижни екипи, а от идната седмица в центъра на Добрич ще бъде поставена шатра, където жителите на града ще могат да подкрепят подписката. От партията ще организират и протест в община Каварна, като разчитат в него да се включат и граждански сдружения. Партия Атака има последователна позиця срещу  добива на шистов газ, отбеляза досегашният депутат и водач на листата Калина Балабанова. Тя припомни, че Атака подкрепи проведения наскоро мотопротест срещу  проучванията в блок „Вранино”.

В листата на Атака за Добрички район са включени 6 кандидати за народни представители. Водачът Калина Балабанова е на 24 години, от София. Завършила е компютърни системи и технологии на немски език в Техническия университет в София.  Член на ръководството на младежката организация на Атака. Втори е областният координатор на партията и втори мандат общински съветник в Добрич Атанас Атанасов. Той има висше образование, специалност „Счетоводство и контрол и анализ на банковата дейност”. Трета в листата е Ивелина Колева - общински председател на партията в Балчик, следват я Димчо Кръстев – лидер на Атака в Генерал Тошево, Георги Йорданов - член на партийното ръководство в Каварна и Десислава Димитрова – общински съветник в Добрич и член на общинското ръководство на партията.

Атака задължително ще присъства в следващия парламент, заяви Калина Балабанова. В Добричка област амбицията е партията да има поне един народен представител.

От Атака обявиха каузите, които ще отстояват на местно и национално ниво. Кандидат-депутатите се обявиха за запазване на мораториума срещу добив на шистов газ, за реновиране на междуселищната пътна мрежа в региона и изграждане на скоростен път Добрич - Варна. От Атака ще работят още за превръщане на военното летище в Добрич в карго летище за стоки и товари. В национален мащаб партията ще продължи да отстоява позицията си срещу американските бази в страната и против санкциите на ЕС срещу Русия. От Атака ще настояват размерите на минималнате пенсия и работна заплата в България да бъдат на нивата на средноевропейските, да се премахне ДДС върху хляба, учебниците и животоспасяващите лекарства, а ДДС върху хранителните стоки да се намали поне наполовина.