Радост Бошнакова
Радост Бошнакова / Лалка Димитрова
Шефът на полицейското управление в Несебър е бил въвлече в истинска въртележка с адресната регистрация на шведския турист Ралф Сундберг, който беше изненадващо пуснат под „домашен арест“ след като съдът в Бургас измени мярката му за неотклонение. Чужденецът прекарал часове наред пред хотелски комплекс „Планета“ в Слънчев бряг, но оттам отказали да го настанят – Синдберг нямал нито резервация, нито договор за наем. 

Пуснаха тайно от ареста шведа, който ритна камериерка

„При това обстоятелство, началникът на управлението в Несебър не е знаел как да постъпи. Още снощи разпоредих да се направи проверка за това вярно ли е твърдението на адвокат Никола Атанасов, че лицето Ралф Сундберг, е имало сключен договор за наем или резервация със съответния хотел. Категорично беше установено, че това не отговаря на истината. Това означава, че е извършено престъпление – тоест представен е документ с невярно съдържание пред съда. От това следва, че адвокатът на Ралф Сундберг ще бъде разследван за документно престъпление или престъпление против правосъдието. Първо ще се запознаем с доказателствата и тогава ще преценим по-точно“, коментира пред „Дарик“ районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Късно снощи стана ясно, че при закрито съдебно заседание на Окръжен съд – Бургас от 18 юли мярката на шведът Ралф Сундберг е изменена от „задържане под стража“ в по-лека, а именно „домашен арест“. Според Бошнакова, молбата на адвоката му е била депозирана в съда около 15.00 часа, а магистратите се произнасят няколко часа след това.

Шведът, ритнал камериерка, остава в ареста, можел "да хване гората"

„Съдията е бил подведен. Сутринта разговарях с него. Относно предоставения уверението, че има сключен договор с х-л „Планета“ за настаняването на обвиняемия, той ми обясни: „това беше официално постъпило изявление с доказателство, че има сключен договор за наем в хотелски комплекс „Планета“. Съдията е много уважаван от мен човек. Никога не бих подложила под съмнение преценката му. Вече имаме официален сигнал от собственика на хотела за това, че те никога не са давали съгласието си Синдберг да бъде настанен там. Не са имали никакви договорни отношения“, каза още Бошнакова.

От свои източници Дарик-Бургас научи, че в момента Ралф Сундберг е настанен в несебърския кв. „Стадиона“. Адресът се охранява от полицаи. „Няма да оставя този случай без разследване“, категорично заяви Бошнакова пред наш репортер.