адв. Никола Атанасов
адв. Никола Атанасов / Лалка Димитрова
Адвокатът на Ралф Сундберг - Никола Атанасов
94177
Адвокатът на Ралф Сундберг - Никола Атанасов
  • Адвокатът на Ралф Сундберг - Никола Атанасов
Районният съд в Несебър остави под стража шведския турист Ралф Сундберг, който нападна камериерка в Слънчев бряг. Днес магистратите в морския град заседаваха по искане на защитата на шведа, която настоя той да бъде пуснат от ареста.

Шокиращо нападение: Швед рита в главата камериерка в Слънчев бряг (ВИДЕО)
 
Повече от месец Сундберг очаква началото на съдебното следствие зад решетките. Адвокатът му Никола Атанасов смята, че мярката е наложена неправомерно, а предвид повдигнатото обвинение, Ралф Сундберг дори не бил задължен да участва в наказателното производство срещу него.

Шведският турист през сълзи: Искрено съжалявам, искам да помогна (ВИДЕО)

„Искаме да бъде пуснат от ареста. От първия момент, в който поех защитата му, отправих искане за преразглеждане. Прокуратурата си направи оглушки и пренебрегна задълженията си. Сигурен съм, че това се прави умишлено. Смятам, че мярката на г-н Сундберг е прекомерна. Най-тежкото наказание, което може да му бъде наложено за престъплението, в което е обвинен, е административна глоба в размер на 5 000 лева“, каза Атанасов.

Ралф, който изрита камериерка: Няма да избягам. Съдията: Това е несигурно събитие

Той допълни, че дори да го признаят за виновен, Ралф Сундберг ще плати единствено парична глоба за извършеното нападение. От думите на адвоката му стана ясно, че между чужденецa и пострадалата камериерка няма сключено извънсъдебно споразумение.

Нападнатата от шведски турист камериерка: Изрита ме като футболна топка
 
Неясна остава и сумата, която той е готов да плати, както сам обяви на предишното съдебно заседание по делото. В съдебната зала братът на шведския гражданин предостави договор за наето жилище в столицата, което според него гарантирало, че обвиненият му брат няма да се укрие. От думите му стана ясно, че Ралф работел в мелница в гората от дълги години. От прокуратурата веднага заподозряха, че Сундберг може укрие именно в гората. Въпреки уверението на шведа, че няма намерение да скита из горските територии на родината си, съдът не прие искането на защитата му и го остави в ареста.