С развети знамена шофьори блокираха пътя Бургас-Ветрен.
С развети знамена шофьори блокираха пътя Бургас-Ветрен. / netinfo
36 града се включват в протестите. Утре ще бъде входирано и официално искане в НС
Протест Горива
99627
Протест Горива
  • Протест Горива
Високите и различни на места в бензиностанциите цени на горивата се очаква отново да събрат над 200 бургаски шофьори на изхода на града. Протестът започва в 11.00 часа от паркинга на "Метро" и  от там с автомобилите си шофьорите ще се насочат към главния път за автомагистрала „Тракия“. Участък от пътя може и този път да остане затворен по време на автошествието.

Неделен протест срещу високите цени на горивата

За последно протести в Бургас се състояха на 27 октомври. По думите на организаторите от излизането на улицата има по-голям ефект, отколкото от статичната подкрепа в социалните мрежи.

Шофьори: Бойкот на бензиностанциите на всеки десет дни

Според Росинка Бъчварова действията до момента са довели до проверки от страна на Комисията за защита на Конкуренцията. Собствениците на автомобили обаче очакват реални промени с протестите си. "Няма да спрем и няма да се откажем от протестите, докато това не доведе до промяна! Още в понеделник до Народното събрание ще изпратим декларация с исканията си. Те не са свързани само с цените на горивата. Закона за застраховането, за винетките, за лекарствата... Исканията ни са социални, но в никакъв случай не са политически. До момента не сме потърсили нито една партия, нито някой е потърсил нас. Очакваме адекватна политика по определянето на цените. Настояваме и за мониторинг", каза Бъчварова като един от организаторите на протестите в Буррас.  
По думите й, шествието в Бургас е подкрепено от шофьори от 36 български града, които ще продължат действията си в координация помежду си. Обмисля се и общ национален протест пред НС. 

Бургас повежда национален протест срещу Закона за горивата

Протестът е организиран от Фейсбук групата „Шофьори Бургас“, където зад исканията на организаторите застават стотици бургазлии. Според Бъчварова обаче е необходимо повече от тези хора да излязат на улицата. "Нека да спрем да недоволстваме пред клавиатурата, а да направим нещо за бъдещето на децата си", призова тя. Чуйте повече по темата в звуковия файл: