Синдикалната организация на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“ АД - Шумен организира протестен митинг в Бургас на 20 август.

Комитова: Сумата за възложените поръчки от АПИ е четири пъти по-голяма от предвидената в бюджета за ремонти

Той ще спре движението от 10.30 до 14.00 часа по кръговото кръстовище между ул. "Транспортна", път Е773, ул. "Проф. Яким Якимов", бул. "Стефан Стамболов" на входно–изходната артерия на града в посока от и за София.

По-рано през деня работниците на пътно-строителната фирма „Автомагистрали Черно море“ протестираха пред сградата на областната администрация в Шумен.

Те настояха за изплащане на дължимите суми за извършения от компанията ремонт на пътя между Стара Загора и Чирпан по магистрала „Тракия“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заяви преди ден, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е възглагала поръчки, за които не е можела да плати. По думите ѝ за ремонти и поддръжка са предвидени 382 милиона за цялата година. "След като вече е гласувана тази сума, предишното ръководство на АПИ възлага поръчки по договори в размер на 1,5 милиарда лева", обясни Комитова. Според икономическия директор на „Автомагистрали Черно море“ Петя Стоянова, това е заварено положение, което не засяга фирмите-изпълнители, а държавата.

В момента представители на шуменската фирма „Автомагистрали Черно море“ се срещат с областния управител на Шуменска област Валентин Александров. Тя е закрита за медиите, но на нея ще бъде връчена декларация за съдействие, съобщават от БНР.


 
община Бургас, БНР