/ iStock/Getty Images
Те ще излязат отново на пътния възел на АМ "Хемус" край с.Белокопитово
Работниците на "Автомагистрали Черно море" в Шумен ще продължат с протеста си в сряда от 10.00 часа, пред сградата на областната администрация в града. В петък те ще излязат отново на пътния възел на АМ "Хемус" край с.Белокопитово, а колегите им от Русе и Бургас - също ще протестират в двата града. Това решиха на събрание работници на фирмата пред административната й сграда в Шумен.

"Винаги сме заявявали, че протестите ни не са политически. Имаме само икономически искания - да ни бъдат платени над 36 млн. лева, които ни дължи държавата, но да ни бъдат платени всичките", каза пред присъстващите Господин Янков, който е председател на синдикалната организация във фирмата.

"Деловодителки в министерството на регионалното развитие и благоустройството ни увериха в петък, че днес ще получим писмо от Министерски съвет", уточни Янков, но изрази съмнение, че ще има подобно писмо.

"Имаме информация от почти всички пътностроителни фирми в страната, които ни се обаждат да ни кажат, че ни подкрепят, че най-вероятно ще се включат в протеста на различни места в България", съобщава Петя Стоянова, която е финансов директор и секретар на синдикалната организация във фирмата.

По думите й повече от 100 работници на "Автомагистрали Черно море" са напуснали от април, имаме предупреждение за спиране на тока, газта ни
е спряна, телефоните ни също ще бъдат спрени.

"Доставчиците ни на битум и горива са спрели да ни обслужват, а понеже нямаме дизелово гориво за автомобилите вероятно ще спрем и производството на бетон, защото няма с какво да го превозваме", допълни още Стоянова.