Магистратите му наложиха и забрана да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години

Окръжен съд-Бургас наложи наказание от 5 години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим на Алекс Димов, който блъсна и уби две жени в Карнобат през ноември 2018 г.

Алекс, който в катастрофа уби две жени: Съжалявам! Чака го по-лека присъда

Магистратите му наложиха и забрана да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.
Съдът отчете факта, че Димов е причинил произшествието като се движел със скорост около 90 км/ч при разрешена 50, в следствие на което загубил контрол над автомобила и по непредпазливост блъснал жените. 

Свобода срещу 3 000 лв. гаранция за Алекс, който уби две жени в Карнобат

Държавното обвинение поиска от съда да определи наказание в размер под средния спрямо Алекс Д., което след намаляване на присъдата с 1/3-та да бъде 4 години и 8 месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, както и подсъдимия да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години.

Оставиха в ареста шофьора, помел две жени на тротоар в Карнобат

Частните обвинители не се съгласиха със становището на прокуратурата и поискаха наказание над средния размер. Защитата пледира за приложение на чл. 66 - наказание с изпитателен срок.

Оставиха в ареста шофьора, прегазил две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

Делото бе гледано по реда на Съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление. При произнасяне на своята присъда, Бургаският окръжен съд се ползва от направените самопризнания.

18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на Алекс Д., които изясниха факти и обстоятелства относно личността на подсъдимия. Присъдата на Окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.