/ Снимка: Станимир Димитров
Съдът в Бургас остави за постоянно в ареста шофьора, който уби две жени на тротоар в Карнобат на Задушница. Обвинението към 18-годишния Алекс Димов е за шофиране с несъобразена скорост и причиняване смърт по непредпазливост. Наказанието, което предвижда законът, е затвор от 3 до 15 години.
 
Техническа неизправност в автомобила на Алекс Димов е имало, но заради лошото състояние на улицата. Това коментира в кулоарите на съдебната палата в Бургас защитникът му адвокат Красимир Кацарски. По думите му до трагичния инцидент се стигнало заради пропадане на пътната настилка.

18-годишен помете две жени на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)
 
 
„Улицата, по която е шофирал Димов, е компрометирана на места, има сериозни пропадания. Точно в такъв участък, картерът на автомобила вероятно се е ударил в асфалта. Последвал ляв завой и удар в стълба, след което колата е блъснала двете пострадали жени“, уточни адвокат Кацарски. За това свидетелствали и показанията на двамата очевидци на пътния инцидент.
 
От показанията на самия Димов станало ясно, че той веднага е напуснал автомобила след катастрофата и се насочил към двете жени. Опитал да им окаже първа помощ, но без успех. „Бил е много притеснен. През цялото време е повтарял „Какво направих, какво направих!“, каза защитникът.

Почина и втората жена, пометена на тротоар в Карнобат (ВИДЕО)

катастрофа Карнобат
Дарик Бургас

 
По време на днешното заседание от прокуратурата съобщиха, че младежът често напускал пределите на страната. Това давало основание да се счита, че може да се укрие, ако бъде пуснат от ареста. Затова и настояха за налагането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него.

„Димов е пълнолетен от няколко месеца. Няма работа. Живее на семейни начала заедно с приятелката си. Отглеждат и новородено. Дали той е бащата на детето обаче не е ясно, тъй като припознаване липсва“, заяви прокурор Валентина Маджарова. От думите й стана ясно, че към датата на инцидента Алекс Димов е имал шофьорски стаж от едва 19 дни.

Повдигнаха обвинение на шофьора, прегазил две жени в Карнобат (ВИДЕО)

катастрофа Карнобат
Дарик Бургас

 
В деня на катастрофата подкарал автомобила заедно с 13-годишния брат на приятелката си към близък магазин. Детето стояло на предната дясна седалка и по чудо се разминало без драскотина. Близки на Димов коментираха, че той е изключително кротък. Бил при баща си в Англия, където членове на фамилията се занимавали със строителство. В България се върнал заради чаканото бебе.
 
„Български гражданин съм, но говоря турски. Движех се с малко над 50км/ч. Изгубих управление над автомобила. Искам мярка „подписка“, бяха единствените думи на 18-годишния младеж пред съда, който беше доведен с белезници, криейки лицето си от журналистите с качулка. Мерцедеса получил от баща си, като подарък за взетата книжка.

Алекс Димов, който блъсна и уби две жени в Карнобат, возил 13-годишно дете

катастрофа Карнобат
Дарик Бургас

След кратко съвещание магистратите му наложиха мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.
 
Инцидентът стана 3 ноември на карнобатската улица „Петър Берон“. Заради несъобразена скорост Димов изгубил управление над автомобила си. От удара 70-годишната Ганка е загинала на място. Няколко часа след това другата блъсната жена – 84-годишната Каля, издъхна в болница. Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна. Алекс е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама души. Наказанието, което може да получи, е от 3 до 15 години затвор.