Алекс Димов, подсъдим за катастрофа с две жертви в Карнобат.
Алекс Димов, подсъдим за катастрофа с две жертви в Карнобат. / Снимка: Лалка Димитрова
„Искрено много съжалявам. Не съм искал да го направя нарочно. На всеки шофьор може да се случи. Както на мен ми се случи, така може да се случи и на друг“-  С тези думи днес пред репортер на Darik News 18-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на 3 ноември 2018 г. с колата си уби на тротоар две жени на ул. „Петър Берон“ в града, се обърна към близките на жертвите.

Подсъдимият пристигна в Окръжния съд в Бургас днес за разпоредителното заседание по делото, което ще се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие, а наказанието ще бъде редуцирано. Алекс е признал всички обстоятелства в обвинителния акт, а именно- затова, че  при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата, посочени в Закона за движение по пътищата и при ограничение в населено място от 50 км / ч се е движил с 90 км/ч,вследствие на което загубил контрол над автомобила, допуснал пътно транспортно произшествие и причинил смъртта на две жени на възраст – 70 и 84 г.

Днес защитникът на Алекс поиска да бъдат изслушани двама свидетели, които да рарзкрият още факти за личността му. Затова делото бе отложено за февруари. „Всичките съжаляваме много. Стана така белята, без да искаме“, каза майката на Алекс.