/ iStock/Getty Images
Масови проверки на търговските обекти за установяване на наличие и валидност на категоризация/регистрация/лиценз и спазване на одобрената за ползване тротоарна зона, започват в Созопол.

Проверките стартират на 1 юли, ще се проверяват и таксиметровите превозвачи.

На същата дата от уличните платна и разчертаните зони за платено паркиране ще бъдат премахвани всякакви елементи различни от паркинг скоби, колчета и конуси.

Търговците да спазват определените изисквания и да разполагат преместваеми съоръжения като маси, столове, витрини, табели и други само в одобрената им за ползване тротоарна зона, за да не бъде затруднявана проходимостта на пешеходци и автомобили, както и променена концепцията на визията на града, призовават от община Созопол.

От там припомнят, че съгласно Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност ограждането, поставянето на съоръжения по улици, площадки, алеи и откритите паркинги за паркиране на лични ППС, както и поставянето на маркировки /графични, цифрови и други обозначения/ по такива места за лични нужди, са забранени и ще бъдат премахвани.

При констатация на нарушения ще бъдат налагани санкции.
 
община Созопол