В правилата се указва и колко души може да ползват един плажен чадър
В правилата се указва и колко души може да ползват един плажен чадър / iStock/Getty Images
Определен е концесионер на морски плаж „Къмпинг Веселие“, община Созопол, област Бургас. След проведена открита процедура, Министерският съвет упълномощава Министъра на туризма да сключи договор за концесия със „Блек Сий Бийч“ ЕООД, в едномесечен срок от влизане в сила на Решението на Министерския съвет за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 27 818,87 лв. без ДДС.

Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 123 660 лв. с ДДС.