/ netinfo

Родилните зали на УМБАЛ-Бургас вече посрещат бъдещите майки с изцяло подменени легла. Те са електрически, олекотени, мобилни и много по-удобни за родилките и персонала. Леглата заменят стари кушетки, които се използваха десетилетия наред.
 

УМБАЛ-Бургас получи важно дарение - линейка и 80 болнични легла


Отделението се сдоби и с електронож за хирургичните манипулации. Апаратът намалява травмите на тъканите и кръвозагубата, а възстановяването е по-бързо. 

Две жени са получили шанс за „нови“ бъбреци


Обновяването на Родилно отделение е извършено с целеви средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването. На Бабинден тази година той посети отделението и пое ангажимент да съдейства за подобряване на условията.

старо родилно легло
netinfo

„Това беше проблем, който намери своето разрешение след десетки години настояване. Очакваме да се намерят и средства за цялостен ремонт, за който има и готов проект“, коментира началникът на отделението д-р Антонио Душепеев.   
 

В УМБАЛ-Бургас помагат на хора с ампутирани крайници


УМБАЛ Бургас държи първенство по броя раждания в региона, независимо от наличието на други лечебни заведения със сходен предмет на дейност и се стреми постоянно да подобрява комфорта на бъдещите майки и новородените.
 

В Родилно отделение - Благоевград на Бабинден
netinfo

В сравнение със същия период на миналата година, има около 10% завишение на броя раждания, като август е един от месеците с най-много родени бебета.