/ netinfo

УМБАЛ-Бургас получи линейка и 80 болнични легла в комплект със шкафчета и матраци. Дарението идва точно навреме, защото транспортният парк на болницата се нуждае от сериозно обновление, а средствата не винаги достигат.
 

дарение болница Бургас
netinfo

Линейките на болницата се използват за всекидневен превоз на болни на хемодиализа, както и за санитарен транспорт. Заради лошите пътища и отдалечените населени места, от които трябва да се взимат пациентите на хемодиализа, автопаркът много бързо се амортизира. На ден всяка от линейките на болницата изминава повече от 200 км, съобщават от лечебницата. 

Опитен неврохирург дойде в УМБАЛ-Бургас

Линейката е в добро състояние. Оборудвана е с носилка и инвалиден стол, който може да се сваля по естакада за пациенти, които не са подвижни. Снабдена е с климатична система. 80-те болнични легла са електрически, по-комфортни за пациента и вече замениха остарелите легла в част от отделенията на УМБАЛ-Бургас.

дарение болница Бургас
netinfo

Дарението идва от „Булфарма“. „Благодарим на дарителите, че реагираха във важен за нас момент и ни снабдиха с оборудване, от което отдавна се нуждаехме“, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас АД д-р Бойко Миразчийски.