Надзиратели и съдебни охранители излязоха на предупредителен протест под надслов "Продължаваме протеста" пред бургаския затвор.

БГНЕС

Причината за недоволството са ниските заплати в сектора и недостигът на персонал. „Исканията са ни още отначало - 25-процентно фиксиране на заплатите.

Протести на полицаи и надзиратели в цялата страна

Вчера получихме писмо, че ще се проведе среща в Министерството на правосъдието с колегите от Управителния съвет, на която ще се направят работни групи и по този начин ще се подобрят и работния процес, и условията в местата за лишаване от свобода, пробация, арести.

БГНЕС

Нашите искания освен 25-процентното фиксиране на заплатите, е също и за щатното увеличение. С времето затворът се разширява, имаме едно общежитие в Дебелт, което е де факто още един затвор в област Бургас, щатът лека-полека се увеличава, но не е достатъчен”, каза Валентин Мартинов, член на Контролната комисия на синдиката на затворите в България.

„Ако и този път не бъдем чути след този предупредителен протест днес, ще бъдем принудени на 12 юни в центъра на София да заявим нашите искания пред Народното събрание”, заяви от своя страна Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в МВР. 
БГНЕС