/ iStock/Getty Images
38-годишен мъж от Созопол стана жертва на дръзка схема за изнудване, след като в социалните мрежи се запозна с „привлекателно момиче“, изпратил й снимки на мъжкото си достойнство, а след това се оказало, че зад профила на дамата стои криминално проявен тип.
 
Стриптизьорки останаха без работа заради вируса, доставят храна голи по домовете (ВИДЕО)

Двамата се запознали наскоро във Фейсбук. Започнала активна кореспонденция, размяна на голи снимки, а на 8 април созополчанинът получил съобщение да остави късно вечерта на определено място сумата от 3 000 лв.

В противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му. Притеснен, той потърсил съдействие от полицията.

Задържаха рекетьори, изнудвали с голи снимки богати жени

Рекетьорът е задържан към 23.00 часа същият ден, точно в момента, в който взимал парите до градския стадион. В дома му са открити таблет, телефон и рутер за интернет. В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към Икономическа полиция в Бургас е установено, че задържаният има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили на жени и мъже.

Той е направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура, работата по случая продължава.