Министър Ангелкова със знака на Средец
Министър Ангелкова със знака на Средец / netinfo
Парти под звездите беше кулминацията на тържествата, посветени на празника на Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт"

Парти под звездите беше кулминацията на тържествата, посветени на празника на Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт".

Бавен туризъм и кулинарни изкушения с история в Средец

Това е първото от поредицата събития, с които Община Средец и Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" в партньорство с Министерство на туризма ще отбележат две значими културно-исторически събития за региона и страната - 30 години Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" и 15 години от създаването на Общински исторически музей – Средец.

Средец
netinfo


Партито с DJ Dian Solo започна с появата на първите звезди на небосклона над античния град.


След 13-часов маратон в събота, в който Община Средец включи забавления за най-малките жители, разнообразни арт атлиета, кулинарни изложби на традиционни ястия, винени дегустации от римско време и дори пресъздаване на римска сватба, посетителите на Деултум успяха да се върнат столетия назад в историята и да стигнат до съвремието с финалния купон на открито. 

Пробвайте стари занаяти на Деултум

Деултум Средец
netinfo


През деня в Националния археологически резерват гостите можеха да видят демонстрации на групата за исторически възстановки в Свищов, както и кръгла маса с изложба "Вдъхновени от древността" на Росица Трендафилова. В нея бяха включени керамични бижута, вдъхновени от римската епоха. 

средец
netinfo