Кметът се срещна с първото бебе на МБАЛ „Черноморска - Бургас”
Кметът се срещна с първото бебе на МБАЛ „Черноморска - Бургас” / netinfo

Най-голямото частно здравно заведение по Черноморието получи лиценз и две мъжки бебета за първи гости.

„За мен е истинско удоволствие да ви поздравя по повод раждането на вашия син! Вярвам, че Константин ще бъде пръв във всичко и ще ви направи горди родители!". Това пожела днес кметът на Бургас Димитър Николов на родителите на най-младия член на семейство Маринови. Той посети лично детето и неговата майка, в родилното отделение на МБАЛ „Черноморска - Бургас".

Константин е първото новородено в най-голямата болница по Българското Черноморие, след като на здравното заведение беше връчено официалното разрешение от Министерството на здравеопазването за осъществяване на лечебна дейност. Само ден след като ръководството получи лиценз за работа в родилното отделение проплака първият здрав и кротичък пациент, а малко след него още един малък мъж - Адриян.

Конастантин се роди на 1 септември под лекарските грижи на д-р Снежана Ризова, д-р Кръстина Дорийска и анестезиологът д-р Христо Якимов и д-р Стиляна томова.

„Много съм щастлив, че и майката и детенцето са в добра кондиция, живи и здрави! Децата са най-голямата радост, затова и няма как да не съм доволен, че именно от родилно отделение стартираме дейноста си, а първите ни пациенти са родилки", сподели управителят на болницата д-р Пенко Пенков.

Бебе N 1 е с маникенски мерки, тъй като за скромните си три килогарама е висок цели 50 см. За майка му Йорданка Маринова това е второ дете, след тригодишната й дъщеричка Теодора. Освен благодарности към целия екип, който е поел раждането й, тя е щастлива, че синът й е получил първите си пожелания от кмета на града. Димитър Николов връчи на гордите родители и на двете новородени поздравителни адреси и специални подаръци.

„Много съм благодарна на целия екип, защото се чувствам прекрасно! Надявам се детето ми да бъде добър човек, дано да има много успехи и някой ден да стане толкова успешен, колкото г-н Николов. Сигурно е добра поличба, че се роди на 1-ви и е първото бебе на болницата, а после пък го посети и най-важния човек в община Бургас", пошегува се 27-годишната родилка.

Час и половина след раждането на Константин с мощен рев на бял свят се появи и Адриян. Второто новородено за МБАЛ „Черноморска - Бургас" отново се оказа момченце. Майка му Бояна и баща му Димитър побързаха да уточнят, че красавецът се е метнал по темперамент на дядо си, затова и заслужено е кръстен на него. Родителите на Адриян, който е висок цели 52 см. са сигурни, че двете момченца след време ще бъдат добри приятели.

„Добре е за жените да раждат естествено, но в случая и двете момичета бяха преминали през първо раждане сексцио, което наложи и следващите да са такива. Важното, е че се чувстват добре и децата са здрави", каза началникът на отделението д-р Ризова.

Късметът с първия пациент обаче се падна на родилно, където освен пълното антибактериално покритие на стаите и залите е разположена най-съвременната медицинска техника. Много скоро отделенията ще бъдат обезпечени и със смарт модули за да могат майките да имат пълен видеодостъп до своите бебета и близките си.