„Това население става важно и необхождимо винаги когато се задват избори. Дайте да си го признаем", каза в Бургас Сотир Цацаров.
„Това население става важно и необхождимо винаги когато се задват избори. Дайте да си го признаем", каза в Бургас Сотир Цацаров. / Снимка: Лалка Димитрова
Политическият маркетинг в ромските махали трябва да престане. Това население е толерирано години наред, защото то е нужно като електорат. Това трябва да престане. Това трябва да го осъзнаят хората които го използват и част от тях са в Народното събрание“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който пристигна  в Бургас, за да участва в конференция на Висшия съдебен съвет.

Това население става важно и необходимо винаги, когато се задават избори. Дайте да си го признаем! Парите, които са изразходвани за интеграция на ромското население, очевидно били изразходвани за интеграция на хората, които са ги изразходвали”, заяви обвинител номер.

Ромските гета - бомба със закъснител?

Тази седмица прокуратурата ще повдигне обвинение срещу народния представител Манол Генов, каза Цацаров и допълни: „Част от доказателствата, свързани с неговата деятелност, са за купуване на гласове от ромската махала. Това население е търсено и се затварят очите, защото пак ще дойдат избори“, посочи главният прокурор.

Цацаров: Напрежението в Асеновград е в резултат на дълго толерирано чувство за безнаказаност

Според него конфликтът в Асеновград не е на етническа основа, а генезисът е дълго подклажданото съзнание за безнаказаност.

Това е конфликт между беззаконието и хората, които живеят съобразно закона. Той не е свързано само с криминални прояви. И продължава в тази част от българските градове и села, в които се толерира незаконното строителство, в които в случаите на нарушение на обществения ред се гледа с една идея по-снизходително“, каза още той. 

Хиляди излязоха на протест в Асеновград